AKTUALNO
• PROJEKTI V OKVIRU LAS
• Lokalne volitve 2018
• Obvestila
NAROČITE SE NA INFO.
NAKLJUČNA SLIKA
GALERIJA SLIK
Vreme pri nas    

TURIZEM
TURISTIČNE DANOSTI OBMOČJA KS TINJE

Množična ponudba kulturne in naravne dediščine
Številne danosti na območju krajevne skupnosti Tinje smo v gradivu že predstavili. Povejmo samo, da je te danosti možno s pridom izkoristiti tudi za poučne, vzgojne, počitniške in sploh turistične namene, ki naj skupaj z ostalo ponudbo (gostinsko, predstavitveno, promocijsko) tvorijo sklop celovite turistične ponudbe tega območja.

Dobre infrastrukturne povezave
Območje krajevne skupnosti Tinje se je že pred leti lahko pohvalilo z urejeno cestno in sploh komunalno ureditvijo celotnega območja. Večina cest je asfaltiranih in se sproti obnavljajo in vzdržujejo. Primerna je tudi označenost krajev in dostopov do kulturno turističnih zanimivosti.

Turistični centri in njihovi objekti
Razvejanost gostinskih objektov bo razvidna v nadaljevanju. Med osrednjimi je gotovo planinski dom RTC Trije kralji - Penzion Jakec, ki je družinsko, gostinsko podjetje. Pred časom se je kompleks imenoval Štuhcev dom, ki je bil zgrajen leta 1956. Adaptiran je bil 1981. leta in leži na nadmorski višini 1186 metrov. V današnjem kompleksu je 25 sob, 120 ležišč, 110 sedežev, letni vrt, mini igralnica, savna ter soba za rekreacijo.Zimski turizem:
Zraven kvalitetne ponudbe jedi in pijač so na voljo štiri urejena smučišča z dvema vlečnicama. Smučišča so po zahtevnostni stopnji tako za smučarje začetnike kot za tiste, ki jim je ta zimski šport pisan na kožo. Na voljo je tudi tekaška proga v dolžini 4 km. Organizirajo tudi zimsko šolo v naravi, z možnostjo tečaja smučanja.

Letni turizem:
V času letnega turizma predvsem prevladuje pohodništvo. Do Treh kraljev vodijo še druge planinske poti, ob katerih si lahko ogledamo še marsikatero pohorsko znamenitost. Na Treh kraljih nam nikoli ne bo dolgčas, saj nam za rekreacijo ponujajo streljanje z lokom, igranje ulične košarke, izposojo koles, namizni tenis…

Možnosti za športno udejstvovanje
V krajevni skupnosti je kar nekaj možnosti za športna udejstvovanja. Na Velikem Tinju je v sklopu večnamenskega Doma krajanov in gasilcev tudi velika dvorana, ob njej pa še asfaltirana šolsko in krajevno igrišče. Izvrstne možnosti so za kolesarjenje in še posebej za pohodništvo. Kar nekaj možnosti za športna udejstvovanja obiskovalcev so na Treh kraljih v okviru zimske in poletne ponudbe.

Lokalni turistični vodniki
V okviru Turističnega društva Tinje so se v letu 2008 izobraževali lokalni turistični vodniki. Ti bodo v bodoče predstavljali »hrbtenico« krajevnega turističnega delovanja. Prihaja čas, ko turisti vse bolj izbirajo odmaknjenost, prvobitnost in pristnost ponudbe, kar je na območju, ki ga tukaj obravnavamo, kot naročeno. VPRAŠANJA KRAJANOV
Odgovori na vprašanja
VPRAŠAJTE NAS
KNJIGA GOSTOV
Kaj so napisali drugi
Posredujte našo stran
VAŠE MNENJE