AKTUALNO
• Obvestila vodooskrba
NAROČITE SE NA INFO.
NAKLJUČNA SLIKA
GALERIJA SLIK
Vreme pri nas    

DRUŠTVA IN AKTIVI
Aktiv kmečkih žena Tinje

Aktiv kmečkih žena Tinje je bil ustanovljen leta 1984, torej deluje aktivno že štiriindvajset let. Ustanovnih članic je bilo dvajset gospodinj, sedaj je aktivnih članic petindvajset. Članica je lahko kmečka ali nekmečka gospodinja, ki je pripravljena sodelovati. V zimskem času društvo organizira izobraževalne tečaje o pripravi okusne in zdrave hrane na različne načine: kuhanje, pečenje, cvrtje; priprava ozimnice in izdelava ročnih del.

Aktiv kmečkih žena Tinje tvorno sodeluje pri prireditvah, ki se odvijajo v Krajevni skupnosti Tinje. V letu 2008 je bil potreben še posebno velik angažma, saj so sodelovale pri pripravi nove maše na Tinju.

Članice Aktiva kmečkih žena Tinje se v okviru Društva kmetic Slovenska Bistrica v poletnih mesecih udeležijo dveh strokovnih ekskurzij. Ogledajo si kmetije z dopolnilnimi dejavnostmi in domačo obrtjo. Aktiv vsako leto sodeluje na prireditvi Podobe bistriških domačij. V letu 2008 sodelujejo še s posebnim entuziazmom, saj se prireditev odvija v domačem kraju. Na prireditvi se predstavljajo z razstavo na temo Izdelki iz lanu in volne ter dobrote, ki jih znajo več kot odlično pripraviti. Dobrote je moč tudi poskusiti. Na prireditvi bodo članice sodelovale tudi pri ocenjevanju kruha ter ognjiščnih kvasenic (gibanic), ki so vedno zelo prijetne na pogled in še slajšega okusa.VPRAŠANJA KRAJANOV
Odgovori na vprašanja
VPRAŠAJTE NAS
KNJIGA GOSTOV
Kaj so napisali drugi
Posredujte našo stran
VAŠE MNENJE