AKTUALNO
• Obvestila vodooskrba
NAROČITE SE NA INFO.
NAKLJUČNA SLIKA
GALERIJA SLIK
Vreme pri nas    

DRUŠTVA IN AKTIVI
Društvo upokojencev Tinje

Društvo upokojencev Tinje je leta 1995 ustanovilo deset članov, danes je članov že stopetinpetdeset. Poleg upravnega odbora, ki vodi in usmerja društvo, je dobro razvita poverjeniška mreža po vseh vaseh. Naloga poverjenika je ohranjati neposreden kontakt s člani ter seznanjanje z aktivnostmi društva. Društvo organizira izlete, poleti se odvija društveno srečanje, pozimi zaključek leta, kjer se člani poveselijo in zaplešejo. Vsako leto se ob koncu leta člani zberejo na občnem zboru, kjer se poda poročilo o delu in tudi finančno stanje društva. Poudariti je potrebno, da so občni zbori dobro obiskani, da so razprave nadvse zanimive ter da člani kritično ocenjujejo delo in v razpravi dajejo napotke za še kvalitetnejše delo.


V društvu deluje več sekcij. Najaktivnejši so člani telovadnega društva, nič manj pa tudi šahisti, strelska sekcija je šele v povojih. V društvu zelo aktivno deluje odbor za socialo. Člani tega odbora ob koncu leta obiščejo in obdarijo ostarele člane, ki se teh obiskov zelo razveselijo. Izpostaviti je potrebno nekaj zelo aktivnih članic društva: Štefka Gracej (blagajničarka 10 let) in Minka Stegne (tajnica 10 let) sta dobili plaketo za deset let delovanja v društvu vse od ustanovitve dalje. Prav tako je potrebno omeniti njihovo trenerko Drobnič Marijo – Mimico, ki skrbi za to, da so upokojenci v vrhunski telesni pripravljenosti.

Delo članov presega ustaljen način delovanja društva, saj člani zelo radi priskočijo na pomoč ob raznih krajevnih dogodkih. V letu 2008 so tako zelo aktivno sodelovali pri izvedbi nove maše. Ob tej priliki so pletli vence in pekli kruh, potice in pecivo v sodelovanju s Turističnim društvom in Aktivom kmečkih žena Tinje.


VPRAŠANJA KRAJANOV
Odgovori na vprašanja
VPRAŠAJTE NAS
KNJIGA GOSTOV
Kaj so napisali drugi
Posredujte našo stran
VAŠE MNENJE